Laserwaterpas: alles waterpas dankzij een laser

Streeft u tijdens uw bouw- of renovatiewerken steeds de hoogste precisie na? Overweeg dan zeker eens de laserwaterpas. Dit is in feite een combinatie van een gewone waterpas en een laser.

Hoe werkt het? Stel dat u een schilderij, een speaker of wat dan ook wil ophangen aan de muur. U wil er uiteraard voor zorgen dat deze zaken allemaal perfect recht hangen. Met een laserwaterpas is dat kinderspel. Het toestel wordt eerst aan de muur bevestigd. Eens het toestel waterpas hangt (aan de hand van de klassieke luchtbel), wordt er een heldere streep op de muur geprojecteerd. Als u bijvoorbeeld een eerste speaker ophangt, kan u er dan gemakkelijk voor zorgen dat de tweede speaker op precies dezelfde hoogte komt te hangen.

Er bestaan verschillende uitvoeringen van dit soort laserwaterpassen. Zo is het mogelijk om een lijn te projecteren naar beide kanten, maar ook naar boven of onderen. Zo kan je een hoek van 90 graden uittekenen, om bijvoorbeeld aan een trap te werken. De kracht van de laser bepaald hoe lang de geprojecteerde lijn kan zijn, dus u vraagt beter eens na welk toestel het best past bij de werken die u gepland heeft.